بقعه قیدار نبی در شهرستان خدابنده در دامنه ارتفاعاتی به همین نام واقعشده است. این بنا متعلق به قیداربن ابراهیم (ع) از پیامبران است. در تعدادی از کتابهای تاریخی ازجمله جلا العیون تألیف محمدباقر مجلسی شجره قیدار نبی به ابراهیم و آدم نسبت دادهشده است. اگر این بقعه به بقعه نبی معروف است به استشهاد 65 نفر از علمای طراز اول، مورد تأیید قرارگرفته که در سال 719 قمری در زمان بلغار خاتون زن غازان خان تخریب و مجدداً ساخته شد، و دوباره توسط شخصی به نام امیر افشار در سال 1319 قمری مورد مرمت قرار گرفت.
بنا به نظر کارشناسان گنبد این بنا در نوع خود بینظیر بوده و از نمای بیرونی فاقد تزئینات و کاشیکاری است ولی تزئینات عمده بنا، در قسمتهای داخلی است. گچبریهای بهکاررفته در این بنا از گلوبوته، لچک و ترنج، تصویر خیالی ملائک، درخت زندگی همراه با پرندگان زیبا طراحیشده که بیشتر این طراحیها با دورنگ آبی و طلایی قلمگیری شده است. دورتادور بنا با کاشیهای ششگوش فیروزهای، بنفش، سیاهوسفید پوشانده شده و سقف شبستان گنبدار با گچبریهای بسیار زیبایی تزئین شده است.
بقعه قیدار نبی از چوب گردو ساختهشده و بسیار زیباست، طول آن حدود 2 متر و عرض تقریبی آن، 70/1 متر است. نقوش در آن به روش حکاکی نشان دادهشده و سطح جانبی این ضریح با استفاده از موتیف های اسلیمی مزیّن شده و در قسمت فوقانی ضریح، کتیبهای به خط نسخ وجود دارد. لازم به ذکر است که این بقعه از بقاع معتبر استان زنجان به حساب می آید.